syllogos mousikon synavlia

To Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στηρίζει τη διαδικτυακή συναυλία «Φύσηξε ο Βαρδάρης»  του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Πάνω από 120 μουσικοί, τραγουδιστές και δημιουργοί της Θεσσαλονίκης, χωρισμένοι σε 9 μουσικά υποσύνολα, ενώνουν τις δυνάμεις τους αφιλοκερδώς, για μια μοναδική συναυλία η οποία θα προβληθεί σε δύο μέρη στην ΕΡΤ3: την Κυριακή 2 Μαΐου 2021 - ώρα 21:30 και τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 - ώρα 21:45.

Σκοπός της συναυλίας είναι η οικονομική ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοηθείας του ΣΜΒΕ και για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, μπορούν όποιοι/ες επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήρια των 5€ και 10€ (πατήστε εδώ).
Βίντεο του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος με οδηγίες για την αγορά εισιτηρίου: Πατήστε εδώ.

sioulis

Την Τετάρτη 24 Μάρτη 9.30 π.μ. στην πύλη του ΑΧΕΠΑ (προς την Ιατρική) η ΕΝΙΘ και αλληλέγγυα σωματεία εργαζομένων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη-προκαταρκτική εξέταση που άσκησε ο εισαγγελέας Θεσ/νίκης κατά του μέλους του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ και προέδρου της νοσοκομειακής επιτροπής γιατρών του ΑΧΕΠΑ Νεφρολόγου Σάκη Σιούλη για δηλώσεις του στις 10 Νοέμβρη 2020, όταν είχε επισημάνει- στην έξαρση του 2ου κύματος στην πόλη μας- ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ ξεκινούσε χωρίς κανένα κρεββάτι ΜΕΘ διαθέσιμο και στις κλινικές covid τα κρεββάτια ήταν ελάχιστα. 

hounta

Η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73...

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών του ΑΠΘ απέναντι στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Έναν νόμο που καταργεί και τα τελευταία εναπομείναντα χαρακτηριστικά του Δημόσιου Πανεπιστημίου ολοκληρώνοντας την μετατροπή του σε αγοραίο, συνδεδεμένο δηλαδή με την αγορά, και αστυνομευμένο.

Έναν νόμο που επιβάλει την μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και της επιτρέπει να περιδιαβαίνει, να ασκεί ασύλληπτη βία, να συλλαμβάνει χωρίς κανόνες, διαλύοντας κάθε έννοια δημόσιου χώρου και Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, εμποδίζοντας συγχρόνως την καταγραφή και τον εντοπισμό των δικών της εκτροπών.

Στις 22/2/21 στον χώρο του ΑΠΘ μετά από πρόσκληση του ΔΑΠΙΤΗ πρύτανη Παπαϊωάνου, πάνοπλοι αστυνομικοί, εισέβαλαν, καταλύοντας το σύνταγμα, ξυλοκόπησαν, βασάνισαν, συνέλαβαν φοιτητές και προπηλάκισαν πανεπιστημιακούς δασκάλους. Χθές - 8/3/21 - το βράδυ ζήσαμε για 2η φορά, στιγμές αίσχους που θυμίζουν άλλες εποχές κρατικής τρομοκρατίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν το πανεπιστήμιο και να ετοιμάζουν εισβολή για την εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας, η οποία ευτυχώς αποτράπηκε από τους φοιτητές, τους καθηγητές και τον κόσμο που υπερασπίστηκε τον αγώνα τους.

kiathess 28.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

"Μάθαμε να μην μισούμε, να αγαπάμε τη ζωή και αγωνιζόμαστε, για το δίκιο των ανθρώπων. Ο κόσμος για τον οποίο αγωνιζόμαστε εμείς, δεν δολοφονεί, δεν μισεί και δεν εκδικείται." (Διονύσης Τεμπονέρας, 27/2/2021)

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συνυπογράφει το κείμενο - έκκληση δεκάδων γιατρών για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 και συμμετέχει στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, ώρα 18:00 στο Λευκό Πύργο.

sto myalo einai o stohos

 

Δημοσιογραφικό λαβράκι της «ανώνυμης» δημοσιογραφίας δημοσιεύτηκε στα "Παραπολιτικά" της της 26ης Ιανουαρίου 2021. Στο κείμενο ο σύντροφός μας Θοδωρής Ζδούκος και μέλος του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως ο «γιατρός του Κουφοντίνα» , ενώ παρουσιάζεται ως αποκάλυψη το γεγονός ότι «ο συγκεκριμένος επιστήμονας συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές», στις εκλογές του 2015.