imerologio 2024

Σελίδες Ημερολογίου 2024 - Αυτοοργάνωση – Αυτοδιαχείριση – Αλληλεγγύη – Κάλεσμα στήριξης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης του ημερολογίου 2024 του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

[Πρόλογος Ημερολογίου 2024 του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης]

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης είναι μία αυτοοργανωμένη δομή που παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς καμία χρηματική συναλλαγή, σε όποιον άνθρωπο έχει ανάγκη. Ταυτόχρονα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την άρση όλων των αποκλεισμών στην Υγεία.

Καταστατικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του είναι η ανεξαρτησία από κράτος, κόμματα, εκκλησία και αγορά, η αυτοδιαχείριση και η χωρίς ιεραρχία οργάνωση της λειτουργίας του. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται στη Γενική του συνέλευση.
Η εργασία στο ΚΙΑ οργανώνεται –με ισότιμο τρόπο από επαγγελματίες στην Υγεία και μη-σε τομείς (όπως φαρμακείο, γραμματεία, παθολογικό), καθώς και σε διάφορες θεματικές ομάδες (ομάδα ημερολογίου, ομάδα ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, ομάδα της Άλλης Ιατρικής κ.α) και ομάδες υλοποίησης των αποφάσεων.

Πάνω από 400 φαρμακεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ένα μεγάλο δίκτυο ιδιωτών και νοσοκομειακών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, διαγνωστικών εργαστηρίων, ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών, βοηθούν έτσι ώστε να μπορεί να γίνει πράξη η εξυπηρέτηση των αναγκών όλων εκείνων των ανθρώπων που προσέρχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο για να πάρουν τα φάρμακα τους ή να βρουν λύση στα θέματα υγείας τους.

Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια της ύπαρξής μας πολλές μάχες δόθηκαν, κάποιες κερδήθηκαν και κάποιες χάθηκαν! Σήμερα, ο αποκλεισμός από το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην φροντίδα της Υγείας του δεν περιγράφεται, όπως ίσως παλιότερα, με τη λέξη «ανασφάλιστος». Είναι διάχυτος, παραμένει πάντα παράλογος, αντικοινωνικός και αφορά πια τον καθένα/καθεμία μας προσωπικά λόγω της συνεχούς διάλυσης και κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Γι αυτόν το λόγο, απευθυνόμαστε στην κοινωνία της πόλης, σε σας, ζητώντας πρώτα απ’ όλα τη συμμετοχή σας στο Κοινωνικό Ιατρείο είτε είστε επαγγελματίες Υγείας είτε όχι και φυσικά την στήριξη σας με κάθε δυνατό τρόπο.
Για να συνεχίσουμε έμπρακτα τον αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα των αποκλεισμών στην Υγεία. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε λογής αποκλεισμό.
Για να συνεχίσουμε την αλληλεγγύη!

Website: https://www.kiathess.gr/gr/

Facebook  / Instagram / Χ (Twitter) 

Τράπεζα Πειραιώς : ΙΒΑΝ : GR89 0172 2720 0052 7205 9087 744
"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

_________________________________________________________________________

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2024 TOY ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
* Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (Αισώπου 24 - Βαρδάρης - τηλ. 2310520386, από Δευτέρα έως Πέμπτη πρωί 10:00-13:00, μέχρι τις 20/12/23 και από τις 8/1/24 και μετά)
* Ακυβέρνητες Πολιτείες - Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ (Αλ. Σβώλου 28)
* Infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία (Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη 4)
* Ποέτα - Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ (Αριστοτέλους 34, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο)
* Βιβλιοπωλείο Το Κεντρί (Δημ. Γούναρη 22)
* Bios Coop - Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός (Κωνσταντίνου Καραμανλή 42)
* Albatros (Φιλίππου 74)
* Καφενείο Basta (Μητροπολίτου Γενναδίου 16)
* Café Baraka (Πλατεία Ναυαρίνου 3)
* Πριγκηπέσσα – Μουσική Σκηνή (Φιλικής Εταιρείας 5)
* Εκλεκτίκ – Συνεργατικό Παντοπωλείο (Ελευθερίου Βενιζέλου 59)
* Το Ωραίον Ντεπώ (Βαφοπούλου 8)
* Άλλος Τρόπος – Συνεργατικό Παντοπωλείο (Χαλκιδικής 77 – Περιοχή Π. Συνδίκα)
* Χριστουγεννιάτικο Χωριό - Πλατεία Αριστοτέλους

Συμβολική τιμή ημερολογίου: 3 ευρώ

Ευχαριστούμε όλους τους χώρους που διαθέτουν το ημερολόγιο και στηρίζουν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Συλλογικότητες που θέλουν να προμηθευτούν ή/και να διαθέσουν ημερολόγια μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6972073665.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης - Δεκέμβριος 2023