enith apergia afisa

To Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).
Όλοι και όλες την Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022 - 10πμ, έξω από την ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16)

[ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΘ ]

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2 χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και ο απολογισμός είναι τραγικός για τη ζωή και την υγεία του λαού, για τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων στα νοσοκομεία με τις ανάγκες μας να μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.

Καθημερινά, οι θάνατοι στη χώρα μας από covid-19 είναι δεκάδες, οι διασωληνωμένοι μερικοί εκατοντάδες και τα κρούσματα χιλιάδες. Αντί, όμως, η κυβέρνηση να πάρει έστω και τώρα μέτρα ενίσχυσης όλων των βαθμίδων του ΕΣΥ με γενναία κρατική χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό βιάστηκε να πετάξει τη σκούφια της για το τέλος της πανδημίας, όπως και τόσες άλλες χώρες που μαστίζονται από την πανδημία.

Τι και αν ο ΠΟΥ προειδοποιεί για νέες πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις, τι και αν οι δείκτες πλεονάζουσας θνησιμότητας είναι στο κόκκινο, η κυβέρνηση :
-- επιμένει στα ξεχειλωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που συμβαδίζουν αποκλειστικά και μόνο με την κερδοφορία των μονοπωλίων,
-- επιμένει στο περαιτέρω σμπαράλιασμα της ΠΦΥ με παντελή απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης, εξαντλητικής και προσωποποιημένης πληροφόρησης, τακτικών διαγνωστικών τεστ
-- επιμένει στη μετατροπή των νοσοκομείων σε μονοθεματικά, με την πρόσβαση του λαού σε αυτά για πάγιες ανάγκες να γίνεται όλο και δυσκολότερη ενώ παραμένουν κλειστά ειδικά νοσοκομεία όπως το Λοιμωδών, το Παναγία, το π.424
-- επιμένει στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης, στην προώθηση του εμβολίου ως πανάκεια καλλιεργώντας παράλληλα στον κοινωνικό αυτοματισμό, επιμένει στην τιμωρητικότητα και την καταστολή.
Επιμένει, όμως, και να κρατά στο απυρόβλητο τον ιδιωτικό τομέα που έχει θησαυρίσει εν μέσω πανδημίας σε βάρος της συνεχούς υποβάθμισης της δημόσια Υγείας αλλά και της τσέπης μας! Όχι μόνο δεν επιτάχθηκε ούτε μία κλίνη του – τη στιγμή που μόνο στη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε 120 περίπου οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ- όχι μόνο παίρνει διπλάσιο bonus για κάθε απλό κρεβάτι που διαθέτει αλλά κάνει και διαχωρισμό μεταξύ των ασθενών ανάλογα με το ποιος θα είναι πιο «οικονομικός».

Παράλληλα, προωθείται και υλοποιείται γοργά ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΥ που επιτάσσει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων και τους κόφτες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη λογική κόστους- οφέλους, τη διείσδυση των ιδιωτών ποικιλοτρόπως στο ΕΣΥ ( εργολαβίες, leasing, δωρεές με το αζημίωτο) όπως στην περίπτωση της δημιουργίας του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο ως ΝΠΙΔ, χέρι χέρι και με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ευρωενωσιακές οδηγίες, για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ με προσωπικό ευέλικτο χωρίς δικαιώματα και ασθενείς που θα πληρώνουν το μάρμαρο

Όπως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έτσι και τώρα οι υγειονομικοί παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για υγεία κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας των λίγων. Υψώνουμε τη φωνή μας κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης, Διοικήσεων και των καλοθελητών της και βάζουμε κόντρα στην περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Τώρα, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ, να οργανωθεί ο αγώνας όλων, για την διεκδίκηση των άμεσων αναγκαίων μέτρων που απαιτούμε όλο αυτό το διάστημα.
Η λύση λοιπόν δεν βρίσκεται στο ποιος καλύτερα θα διαχειριστεί αύτη την κατάσταση, ποιος καλύτερα θα περάσει αυτά τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα όλου του λαού για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», για να δυναμώσει η διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο.

23 Φλεβάρη απεργούμε και διεκδικούμε:
-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
-- Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.
-- Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
-- Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.
-- Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.
-- Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. -- Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία Παναγία, Λοιμωδών, παλαιό 424.
-- Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση 23 Φλεβάρη, 10πμ έξω από την ΥΠΕ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.