loimodon mesa

Να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» ΤΩΡΑ!
Στελεχωμένο και εξοπλισμένo. Ο αγώνας αυτός μας χρειάζεται όλους!

-Πόσες πιθανότητες επιβίωσης νομίζετε πως έχουν οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; (Στις 2/12/21 8.30μμ ο αριθμός των εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών στη λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ήταν 172 σύμφωνα με την επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ – υπουργείου Υγείας.)

-Πόσοι γιατροί και νοσηλευτές θα καταφέρουν να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά αλώβητοι όταν το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ είναι κάτω από το 60% και οι συνθήκες εργασίας απάνθρωπες;

 -Τι πιθανότητες υπάρχουν να βρουν περίθαλψη στις κρατικές δομές άνθρωποι με χρόνια προβλήματα όταν ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε χώρους covid;

-Πόσοι ανασφάλιστοι θα καταφέρουν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους όταν αυτή την τραγική στιγμή για το ΕΣΥ ο ακροδεξιός μισάνθρωπος υπουργός υγείας επιλέγει να τους στερήσει την πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς;

Οι απαντήσεις που δίνει η κυβέρνηση μας προσβάλουν και μας θυμώνουν όταν για το χάλι του συστήματος υγείας στοχοποιεί τη νεολαία, τους υγειονομικούς, τους 60άρηδες, τους ανεμβολίαστους, τον κάθε ένα από μας, ενώ η ίδια αρνείται κάθε ευθύνη. Εμείς ξέρουμε πως οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας δεν αποτελούν ούτε φυσική καταστροφή ούτε οφείλονται στην «ατομική ευθύνη»! Είναι πολιτική επιλογή.

Είναι η επιλογή:
* της περικοπής της χρηματοδότησης μειώνοντας ξανά τα κρατικά κονδύλια το 2022 για τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ κατά 279 εκ ευρώ, (φέτος έχουμε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό για την υγεία των τελευταίων 10ετιών)
* της μείωσης προσωπικού με τις αναστολές υγειονομικών,
* της πριμοδότησης-αντί για επίταξη- του ιδιωτικού τομέα που εκμεταλλευόμενος την πανδημία αυξάνει τα κέρδη του,
* της αλαζονικής επιμονής να μένουν κλειστά νοσοκομεία που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το ασφυκτικά γεμάτο και ανεπαρκές ΕΣΥ.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων-Λοιμωδών. Από το 2013 σταμάτησε η λειτουργία του με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό αφού και στις μέρες της επόμενης κυβέρνησης δεν επαναλειτούργησε παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Ζητάμε να ανοίξει τώρα. Στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Δεν σταματάμε! Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε κάθε κάτοικο, κάθε συλλογικότητα της πόλης να διεκδικήσουμε δυναμικά το άνοιγμα του νοσοκομείου.

Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 52, απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ) και πορεία και συνέλευση στο Νοσοκομείο «Λοιμωδών» την Κυριακή 12/12 στις 11 η ώρα.

Λέμε όχι στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης! Δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο!
Για μας η ζωή αξίζει!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, Δεκέμβριος 2021

 ============================================================================

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψήφισμα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών