Σκουριές - Ευχετήρια κάρτα ΚΙΑ

Δηλητήρια στον υδροφόρο ορίζοντα, στον αέρα και στη θάλασσα, σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Αυτές είναι μερικές από τις επιπτώσεις που έχει στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη η λειτουργία του εργοστασίου της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, όπως δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν επισημάνει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς, οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, έχοντας εκφράσει έμπρακτα την αντίθεση μας σε αυτή την εγκληματική εξόρυξη που σκορπίζει καταστροφή και θάνατο, μόνο αγανάκτηση μπορούμε να νιώθουμε για την αποδοχή χορηγίας της «Ελληνικός Χρυσός» από το δήμο της Θεσσαλονίκης για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος κύριος Γ. Μπουτάρης καθώς και η παράταξή του εμπαίζουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, «στολίζοντας» την πόλη με λαμπιόνια και φιογκάκια τα οποία "ευγενικά" προσφέρουν αυτοί που για το κέρδος τους – το οποίο μεταφέρουν στο φορολογικό παράδεισο των νησιών Μπαρμπέιντος - αδίστακτα μετατρέπουν την πόλη μας σε αποδέκτη τόνων τοξικής σκόνης με βαρέα μέταλλα και αμίαντο.

Στο δε νέο υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, που έσπευσε από την 1η εβδομάδα που ανέλαβε το υπουργείο, να αδειοδοτήσει το εργοστάσιο στις Σκουριές και φυσικά έλαβε τα συγχαρητήρια του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πράιτ, δηλώνουμε για ακόμα μία φορά τη θέση μας : «ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ? ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!»

Καλούμε όλους τους κατοίκους Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής να σταματήσουμε την εξόρυξη θανάτου στις Σκουριές

Γιατί για μας η ζωή αξίζει

ΥΓ: Όσο για τον έτερο χορηγό του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, την coca cola, που εδώ και τρία χρόνια έχει αφήσει άνεργους 2500 εργάτες στα εργοστάσιά της, ε τι να πούμε! Η coca cola πάει με όλα! Και κυρίως χέρι χέρι με την «Ελληνικός Χρυσός»

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Δεκέμβρης 2016