apan fasistiko htipima

Τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες χτυπάνε φασίστες το στέκι της Αυτόνομης Παρέμβασης Νεαπολιτών - Λαϊκή Βιβλιοθήκη (ΑΠΑΝ-ΛΒ).

Το στέκι του ΑΠΑΝ-ΛΒ είναι ένας κοινωνικός χώρος, όπου χέρι με χέρι με τη γειτονιά, οι άνθρωποι ζυμώνονται, συζητούν, συνδιαμορφώνουν, συναποφασίζουν έξω από ιεραρχικές λογικές και πρακτικές της αγοράς - για τις ζωές τους, το παρόν και το μέλλον τους, ακολουθώντας το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης, προκρίνοντας συλλογικές διαδικασίες και λύσεις, κόντρα στη νοοτροπία του ατομισμού. Είναι ένας χώρος με πλούσια κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και αντιφασιστική δράση.

Οι θρασύδειλοι φασίστες επέλεξαν να χτυπήσουν ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χ.Α, νύχτα, όπως συνηθίζουν να κάνουν. Αποθρασυμένοι από την ανοχή του κράτους και του κεφαλαίου που τους κλείνει το μάτι, την ίδια μέρα επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο του γνωστού αντιφασίστα καλλιτέχνη Sponty.

paremvasi ioulios 24

Τι γίνεται με ένα τρίχρονο παιδί που πονάει επίμονα η κοιλιά του για αρκετό διάστημα, από οικογένεια Ρομά αλβανικής καταγωγής, χωρίς χαρτιά και ΑΜΚΑ;
Θα υπομείνουν το κοινωνικά ερημωμένο παρόν τους εξαιτίας του απάνθρωπου και αντικοινωνικού νόμου που αποκλείει από κάθε ιατρική φροντίδα όσους ανθρώπους δεν έχουν προσωρινό ή μόνιμο ΑΜΚΑ καθώς κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των γιατρών και όλων των εργαζόμενων υγειονομικών στις δημόσιες δομές υγείας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) Θεσσαλονίκης, όταν έμαθε την περιπέτεια του παιδιού, αφοσιωμένο στη δέσμευσή του να είναι κοντά σε κάθε αποκλεισμένο δε μπορούσε να αδιαφορήσει. Και ποιος πιο αποκλεισμένος από ανθρώπους που ζουν αόρατοι από κράτος, θεσμούς και την ίδια την κοινωνία εκεί χαμηλά στον πάτο της πυραμίδας; 

aki ekkenosi

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης δηλώνει τη στήριξή του στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής (Α.Κ.Ι.) του ΑΠΘ. Στις 8 Ιουλίου 2024, ώρα 5.30 το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση του χώρου με απόφαση του κοσμήτορα της σχολής (πατήστε εδώ).

Υπεραρπιζόμαστε τους ελεύθερους - αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις.
Στηρίζουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του Α.Κ.Ι. του ΑΠΘ για την υπεράσπισή του.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στα εκκενωμένα στέκια!

prosfygika

Tο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις επιθέσεις της αστυνομίας στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στηρίζει την υπεράσπισή της. Στις 18/6/24 και στις 20/6/24 οι μπάτσοι για ακόμη μια φορά επιτίθενται εντός του εδάφους της κοινότητας, απαγάγουν ανθρώπους και ρίχνουν κρότου λάμψης και δακρυγόνα ανάμεσα σε παιδιά και ηλικιωμένους. Στις 21/6/24 απαγάγουν και βασανίζουν 15χρονο μέλος της κοινότητας.

logo kia reloaded

Στις 6 Ιουνίου 2024 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης έλαβε με email έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα "Υγειονομική-φαρμακευτική κάλυψη εξετάσεων υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α.". Στο έγγραφο αυτό η Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας της δεν προβλέπει την κάλυψη δαπάνης υγειονομικού υλικού, παρακαλεί το ΚΙΑ Θεσ/νίκης να διαθέσει δωρεάν φαρμακευτικό υλικό (π.χ. βαμβάκι, betadine, επιδέσμους, κρύα επιθέματα) το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα) των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., οι οποίες θα διεξαχθούν από 17 έως 21 και από 25 έως 27 Ιουνίου 2024 (ώρες 08:30-12:00) στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο.