sos Σκουριές

Εμείς, οι αλληλέγγυοι του Κ.Ι.Α., για πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε για την υγεία. Ο αγώνας όμως αυτός δεν έχει νόημα αν δεν αντισταθούμε στις εξορύξεις του θανάτου. Οι επιπτώσεις από την τοξική σκόνη και τα βαρέα μέταλλα είναι άμεσες, τρομακτικές και μη αναστρέψιμες. Αφορούν όχι μόνο τους κατοίκους της Χαλκιδικής αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Ενημερωνόμαστε, αντιδρούμε, παίρνουμε μέρος στον αγώνα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία του Σαββάτου 11/3 (Πλατεία ΧΑΝΘ, 11 το πρωί) και 13/3 έξω από τα δικαστήρια, για να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών.

 

Αφίσα ΚΙΑ για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Τη φετινή σχολική χρονιά, με πολλές καθυστερήσεις και προβλήματα, ξεκίνησε η φοίτηση μικρού αριθμού προσφυγόπουλων σε δημόσια σχολεία (μόνο για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, με ελάχιστα προσφυγόπουλα σε κανονικές σχολικές τάξεις, και με τα περισσότερα σε ειδικά απογευματινά τμήματα, μετά το τακτικό πρωινό ωράριο διδασκαλίας).

Σκουριές - Ευχετήρια κάρτα ΚΙΑ

Δηλητήρια στον υδροφόρο ορίζοντα, στον αέρα και στη θάλασσα, σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Αυτές είναι μερικές από τις επιπτώσεις που έχει στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη η λειτουργία του εργοστασίου της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, όπως δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν επισημάνει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς, οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, έχοντας εκφράσει έμπρακτα την αντίθεση μας σε αυτή την εγκληματική εξόρυξη που σκορπίζει καταστροφή και θάνατο, μόνο αγανάκτηση μπορούμε να νιώθουμε για την αποδοχή χορηγίας της «Ελληνικός Χρυσός» από το δήμο της Θεσσαλονίκης για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Πρόσφυγες Softex

Όπως είχαμε προαναγγείλει δημοσίως, οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης επισκεφτήκαμε πρόσφατα τους πρόσφυγες στη Softex στα Διαβατά. Χίλιοι περίπου πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι στη Softex. Σε έναν χώρο περιφραγμένο με τρίμετρο φράχτη και αγκαθωτό συρματόπλεγμα στρατιωτικού τύπου. Η πρόσβαση ελέγχεται από στρατό και αστυνομία και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε μέλη φορέων και ΜΚΟ διαπιστευμένων από το υπουργείο, διαδικασία την οποία συνειδητά επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε, σε μία έμπρακτη προσπάθεια να “σπάσουμε” αυτόν τον αποκλεισμό.

Στην επίσκεψή μας βλέπουμε πράγματα, τα οποία η φαντασία μας δεν μπορούσε να τα συλλάβει..

Δελτίο Τύπου

Το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες στη SOFTEX στη περιοχή των Διαβατών, το πρωί της Κυριακής 6 Νοέμβρη, στις 11:30 το πρωί. Ανταποδίδουμε τις επισκέψεις των προσφύγων στο χώρο και στις δράσεις μας, αρνούμενοι να μπούμε σε διαδικασίες επίσημων διαπιστεύσεων.

Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουμε έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα υγείας τους. Δηλώνουμε έτσι έμπρακτα την υποστήριξή μας στους συνανθρώπους μας που υποχρεώνονται να ζουν σε συνθήκες εγκλεισμού, που οδηγούν στην αρρώστια και στο θάνατο.