logo kia reloaded

Μετά τα μεγαλειώδη «εθνικά» συλλαλητήρια και την επισημοποίηση της Χρυσής Αυγής σαν πατριωτικό κομμάτι της κοινωνίας, μετά τις επιθέσεις στις καταλήψεις LIBERTATIA και «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΣΧΟΛΕΙΟ», την ατιμωρησία και το κλείσιμο του ματιού σ`αυτού του είδους τα ξεκαθαρίσματα, εμφανίστηκαν και οι μετωπικές επιθέσεις - αντίστοιχες με των Βάφεν Ες Ες - στις γειτονιές της πόλης.

Έτσι το Σάββατο 17/2 στο γήπεδο της Σταυρούπολης, μία ομάδα 30 -40 τραμπούκων, φορώντας κουκούλες και κράνη, κρατώντας κατσαβίδια, πέτρες, ξύλα, καρέκλες και τραπεζάκια (!!!) και φωνάζοντας το "πατριωτικό" σύνθημα «η μακεδονία είναι ελληνική - προδότες θα πεθάνετε», έκαναν επίθεση στην κερκίδα που βρίσκονταν αμέριμνοι πανηγυρίζοντες οι φίλαθλοι της Προοδευτικής Τούμπας. Από την φασιστική επίθεση τραυματίστηκαν αρκετά μέλη της συλλογικότητας, έγιναν δυο διακομιδές στο εφημερεύον νοσοκομείο, ο ένας με κάταγμα περόνης, ο άλλος με βαθύ θλαστικό τραύμα στην ινιακή χώρα από τραπέζι (!!!).

Ο φασισμός - που τον κανακεύουν - ξεκάθαρα πια, σηκώνει κεφάλι στην πόλη, εισδύει στις λαϊκές γειτονιές και γίνεται «ελκυστικός» στους ανθρώπους που χτυπιούνται απ'αυτό που ονομάστηκε «οικονομική κρίση».

Το Κ.Ι.Α. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την δράση των φασιστικών συμμοριών, καλεί τις υπεύθυνες αρχές να δράσουν άμεσα για την ποινική δίωξη των υπευθύνων, ενώνει τη φωνή του με όλες τις συλλογικότητες, με τα κινήματα, με τους αντιφασίστες πολίτες και όλο το λαό, με στόχο να απομονωθούν και να σταλούν εκεί που ανήκουν: στις σπηλιές και στις αβύσσους της Ιστορίας!

 

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Libertatia emprismos

 

Μια εβδομάδα μετά την ολική καταστροφή από εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αναρωτιόμαστε : Παρά το πλούσιο αποδεικτικό υλικό η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να συλλάβει όσους σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτήν τη φασιστική επίθεση;

Μια εβδομάδα μετά και δεν έχει παραπεμφθεί ή αποπεμφθεί κανείς απ΄ τους παρόντες αστυνομικούς ή θεσμικούς παρα-θεσμικούς που σιωπηρώς ανέχτηκαν ή υποβοήθησαν και επέτρεψαν αυτήν την καταστροφή.

Αναρωτιόμαστε :

Το κράτος σ΄ αυτήν την πόλη στηρίζει ξανά το παρακράτος;

ΚΙΑ Θεσσαλονίκης 29/01/2018

 

emprismos libertatia

Την Κυριακή 21 Γενάρη, την ημέρα του συλλαλητηρίου για το «μακεδονικό», φασίστες και νεοναζί, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες επιτέθηκαν σε δύο καταλήψεις και μια διεθνιστική συγκέντρωση, πυρπόλησαν το διατηρητέο κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η Libertatia και βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Την επόμενη μέρα, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν την αντιφασιστική πορεία με τη χρήση απροκάλυπτης βίας, χημικών και άλλων μέσων καταστολής. Δεν τα κατάφεραν αλλά συνέλαβαν αντιφασίστριες και αντιφασίστες αγωνιστές στους οποίους και φόρτωσαν στημένες κατηγορίες (η ποινική δίωξη αφορά συνολικά οκτώ πράξεις, μεταξύ αυτών μία για το κακούργημα του εμπρησμού !!)

Σ΄αυτήν την πόλη κάποιοι πυρπολούν ανεμπόδιστοι και κάποιοι άλλοι, που στέκονται απέναντι σ΄αυτή τη βία, μπαίνουν φυλακή. Κανείς δεν δικαιούται να μένει σιωπηλός απέναντι στην αστυνομική βία και τις χρυσαυγίτικες πρακτικές και νοοτροπίες, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά όταν οι συμμορίες με τα μαχαίρια βγαίνουν παγανιά....

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αντιφασιστών, την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους και την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών της Libertatia.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, που επί 6 χρόνια ανελλιπώς στάθηκε αδιάκριτα στο πλευρό όλων όσων υπέφεραν και δεν είχαν πρόσβαση στις επίσημες δομές υγείας, θα συνταχθεί με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για να συντριβεί ιδεολογικά και πολιτικά ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός μέσα στην κοινωνία.

ΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25/1/2018

 
omada allilepidrasis

 

Στους καιρούς μας έχουν συσσωρευτεί πολλοί παράγοντες που οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση.

Στο πλαίσιο του ΚΙΑ (Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης) πάρθηκε η πρωτοβουλία για ένα κάλεσμα έναρξης ομάδων, όπου οι συμμετέχοντες θα συνομιλήσουν, θα συνυπάρξουν, θα διασκεδάσουν και θα δημιουργήσουν πράγματα και καταστάσεις από τη συλλογική συνεργασία και επιθυμία. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο Στέκι - Ερμού 23, 2ος όροφος - κάθε δεύτερο Σάββατο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • 6975539755 Αποστολία
  • 6942432074 Θεοδώρα
  • 6937268105 Γιάννης